Nyheter

Ingeborg Holm i Kiruna Kyrka

Under Onsdag 15/11 så håller kassan öppet från 17:30 i Kiruna Kyrka inför filmen Ingeborg Holm.
I kyrkan säljer vi endast biljett och medlemskort till Ingeborg Holm.

Under denna visning håller kassan på Folkets Hus stängt.
Kassan öppnar sedan så fort vi kan på Folkets Hus ingen inför kvällens andra visningar.

I n v i g n i n g!

Äntligen är årets händelse här! Detta år inviger vi festivalen med en hyllad norsk thriller – inget mindre än Norges Oscarsbidrag! Tidskriften Indiewire skriver "Som en remake av 'Carrie' regisserad av Ingmar Bergman", så ni förstår att det kommer att bli en både smått skrämmande, men framför allt fantastisk historia!

Ni är välkomna att mingla på scenen i salong Nåjden från kl.18:30, ta ett glas och några tapas som vi ordnat från grannen Scandic. Filmen börjar ca kl. 20 och när den är slut så kommer vi att ta några steg över till Solsidan på Scandic och fortsätta kvällen där!

Volontärsträff 6/11 kl.18:00 på Folkets hus!

Vill du gå på filmfestival? Nio dagar för NOLL kronor – samtidigt som du hjälper filmfestivalen enormt! Hjälper du till två pass i biljett/godiskassan (varje pass är ca 3 timmar långt), så får du gå fritt på festivalen resten av tiden!

Denna kväll, den 6/11, har vi kort information plus möjlighet att skriva upp sig på schemat över veckan, på fredag startar festligheterna!

Årsmöte 5/9

Välkommen på årsmöte den Tis 5/9 på Kulturhuset 18:30

Tack för i...nä!

Tänkte tacka för i år, men vi har ju en visning kvar! Don't Breathe som tyvärr inte kunde visas den 12 november kommer nu istället att visas på fredag den 25 november! Så förbered er på att skrika i biomörket från och med klockan 22.00! VÄLKOMNA!

 

Factory Girl utgår

På grund av tekniska problem kommer tyvärr kvällens film Factory Girl att utgå. Vi ber om ursäkt för detta!

Köpta biljetter kan bytas mot annan visning alternativt återköpas i biljettkassan. 

Sista chansen för Det blod som spillts

Det finns för närvarande ca 100 biljetter kvar till Lördagens visning av Åsa Larssons Det blod som spillts klockan 16:00.

Så alla ni som vill gå skicka in en bokning på info@arcticlight.org eller kom in och köpa i kassan.
Kassan öppnar klockan 11:00.

Programändring

På grund av det snökaos som varit i södra Sverige så har filmen Don't Breathe inte kommit upp.
Filmen ersättas av The Girl with all the Gifts 
http://www.imdb.com/title/tt4547056/
Det är en Science fiction / Skräck.

Handling:

När 10-åriga Melanie förs från sitt rum till dagens första lektion är hon fastspänd i en rullstol och har en pistol riktad mot huvudet. I ett framtida England har en parasit förvandlat majoriteten av mänskligheten till blodtörstande rovdjur, och i det slutna militärkomplex där Melanie hålls instängd kämpar överlevande människor för att hitta ett botemedel mot den världsomfattande epidemin - likt i sägnerna är hoppet även här det sista som överger människan.

Baserad på bestseller-romanen med samma namn presenterar The Girl with All the Gifts en skräckinjagande framtidsvärld, men är samtidigt en berättelse om tillgivenhet, mänsklighet och hoppfullhet.

 

Vi vet inte när den kommer att levererans men vi ska göra allt för att kunna visa den vid ett senare tillfällen. Mer exakt tid kommer att meddelas på hemsidan.

Vill du hjälpa till OCH gå på filmfestival?

Nio dagar för noll kronor – samtidigt som du hjälper filmfestivalen enormt! Hjälper du till två pass i biljettkassan, varje pass är ca tre timmar långt, så får du gå fritt på festivalen resten av tiden (i mån av plats).

Anmäl dig snarast till info@arcticlight.org med namn och mobilnummer för volontärträff tisdagen 8 november kl.18:00 på Folkets Hus!

Välkommen på filmfest i november!

I år går den 27:e Arctic Light Filmfestival av stapeln mellan fredag den 11:e och lördag den 19:e november.

Vi gör alltså om konceptet  något  och inviger på en fredag istället för sedvanliga onsdagen. Mer info kommer närmare festivalstarten. Varmt välkommna i november!

Tack för i år!

Igår avslutades den 26:e Arctic Light Filmfestival. En åtta dagars filmfest där vi lyckades klämma in inte mindre än 46 visningar med filmer från 22 länder!

Ett stort tack till er som besökte årets festival, vi hoppas att ni kommer åter i november 2016 när det är dags igen!

Vi vill också framföra ett särskillt tack till alla de eldsjälar som hjälpt till ideellt under festivalen, samt våra fantastiska sponsorer. Utan er hade det inte varit möjligt.

Maryland - UTGÅR!

Filmen Maryland utgår pga tekniska problem. Innehavare av biljett får byta till annan visning alt. återköp.

Vi beklagar detta.

Sidor