Right now, wrong then

Ji-geum-eun-mat-go-geu-ddae-neun-teul-li-da
torsdag 17 november 2016 kl 20:30

Filmnummer: 

82

Regi: 

Manus: 

Medverkande: 

Tal: 

Textning: 

Premiärdatum: 

2016-09-30

Åldersgräns: 

Längd: 

121 min

Svensk distributör: 

Handling: 

Detta är en film i samma anda som Måndag hela veckan och Sliding Doors. Vad händer med en relation om förutsättningarna ändras? Den tar upp frågan om vad som kunde ha hänt om huvudpersonerna sagt och handlat, bara lite, annorlunda.

Den kände filmregissören ska medverka vid visningen av sin nya film men råkar komma en dag för tidigt. Med tid över går han runt i staden och stöter ihop med en ung kvinna. De slår följe och hamnar slutligen på en fest anordnad av kvinnans vänner. Väl där blir både sanningssägandet och alkoholintaget väl frikostigt. Den första halvan av filmen avslutas med regissören dagen efter, bakfull och aggressiv.
Där börjar historien om. Med vissa små förändringar berättas historien om vad som kunde ha varit, istället för det som blev. Främst ändras hans och hennes framtoning, men även skeenden som de båda påverkat. Vi får vara med om en lättsam, stundtals komisk, lektion i hur män och kvinnor ofta bemöter varandra, och de konsekvenser det kan få då inte hela sanningar sägs. För det som var rätt nu, kan bli fel sedan, men naturligtvis också tvärt om.

Betygsättning: 

Inga röster än