It's Alive!

lördag 12 november 2016 kl 22:30

Programanmärkningar: 

Förfilm till Don't Breathe

Tal: 

Textning: 

Åldersgräns: 

Längd: 

20 min

Handling: 

Fyra kusliga kortfilmer
Nu är 150 ruggiga ansökningar genomlästa. Så många projekt kom in till It’s Alive! - satsningen på skräckfilm i 5-minutersformat som initierats av Svenska Filminstitutet, Film i Skåne, Film Väst, Filmregion Stockholm-Mälardalen och Filmpool Nord. Fem utvalda projekt är nu redo att ta steget in i produktion och bli färdiga för visning under hösten. Vi kommer att visa fyra av filmerna under festivalen.
– Visst trodde vi att det fanns ett sug efter att göra skräckfilm, men 150 ansökningar överträffade våra förväntningar. Konkurrensen var sanslöst tuff. Bland de sökande fanns en mix av noviser, väletablerade filmare och erfarna kreatörer från angränsande områden, och många har verkligen tänkt till kring vad skräckfilm är och kan vara, säger Andreas Fock, filmkonsulent för kortfilm på Svenska Filminstitutet.

Drip Drop
En kvinna kommer hem efter en joggingtur och upptäcker att det inte längre finns något vatten i kranarna. Istället hörs ett fasansfullt muller från vattenrören. Sedan börjar det droppa. Produceras av Way Creative Films i samproduktion med Film i Skåne/Hanna Sohlberg. Jonna Nilsson har varit deltagare i programmet Pure Fiction samt utvecklar långfilmen Andra sidan helvetet tillsammans med Way Creative Films.

Paralys
En iscensättning av en sömnparalys. En kvinna somnar på soffan och vaknar upp i ett limbotillstånd där mardrömmen har tagit fysisk form i rummet. Sömnparalys är ett fenomen där en person vaknar upp utan möjlighet att röra sig.

Inkräktare
Amanda och Erik sitter vid sin laptop och väljer ut semesterfoton. På ett av dem står ett gammalt par. Trots deras varningar fotade Amanda på en kolerakyrkogård. På alla följande bilder hittar de en tanig flicka, som plötsligt tittar upp på dem.

@janabringlove
Josef kan inte somna om efter en mardröm, och loggar istället in och har cyber-sex med @janabringlove som enligt uppgift befinner sig 473 km bort. Men det är något som inte stämmer. Vem är @janabringlove och hur långt bort befinner hon sig egentligen? 

Betygsättning: 

Average: 10 (1 vote)