Romantisk komedi

Herr och fru Adelman

Filmen kretsar kring Sarah och Victor Adelman, i filmen ett av Frankrikes mest kända och hyllade kulturella par: Han en stor författare, hon hans fru, musa och litterära agent. I varje fall är det vad de framstår som. Filmen tar sin början vid Victors begravning. I mer än 50 års tid har paret dominerat franskt kulturliv. Nyfikenheten är stor på dem och en journalist får till stånd en intervju med änkan.

Två älskande i Paris

I denna romantiska dramakomedi får vi träffa två av frankrikes populäraste stjärnor, Juliette Bincohe och Mathieu Kassovitz, som Mary och Paul. Mary är en levnadsglad kvinna som en kväll träffar serietecknaren Paul på en fest. Gnistor flyger och det dröjer inte alltför länge innan de båda hamnar i samma säng.

Before midnight

Jesse och Celine är tillbaka än en gång för att belysa kärleken och vad som händer när den utsätts för tidens tand. I den första filmen, Bara en natt, ser han henne på ett tåg till Venedig och övertalar henne att stiga av. En enda natt får de innan hans hemresa, en enda natt med stormande känslor och djupa samtal. Nio år senare återses de åter av en slump i filmen Bara en dag.

Prenumerera på RSS - Romantisk komedi