Edie

Edie
torsdag 14 november 2019 kl 18:30

Filmnummer: 

63

Regi: 

Manus: 

Medverkande: 

Tal: 

Textning: 

Premiärdatum: 

2019-08-30

Åldersgräns: 

Längd: 

102 min

Svensk distributör: 

Handling: 

Det är aldrig försent att hitta sig själv! 83-åriga Edie tycker inte att det finns något som heter “för sent”, så hon lämnar sitt gamla liv och pratet om ålderdomshemmet, packar sin vandringsryggsäck och ger sig ut på det äventyr hon aldrig tog sig för – att besegra det mäktiga berget Mount Suilven i Skottland.

Tillsammans med Johnny, en motvillig lokal guide, reser Edie till den vackra byn Lochinver på det skotska höglandet. Trots både Johnnys flickväns och hans rumskompis misstro, bildar Edie och Johnny en osannolik vänskap. Resan till toppen kommer att bli lång och svår, men Edie är fast besluten att bevisa för sig själv och alla andra att det aldrig är för sent.

En härlig film om att ta vara på den tid man har, och göra det mesta av den, regisserad av Simon Hunter. Edie är en oförglömlig, uppslukande visuell resa genom den oförstörda vildmarken i det skotska höglandet, vackert orkestrerad av Debbie Wiseman. Fantastiska vyer, starka rollfigurer och en vandring som faktiskt åstadkom det filmen utgav sig för att handla om när skådespelerskan Sheila Hancock också blev den äldsta personen att bestiga Mount Suilven – på riktigt! 

Betygsättning: 

Inga röster än