The Big Lebowski

onsdag 14 november 2018 kl 19:00

Filmnummer: 

67

Programanmärkningar: 

Bio på Scandic Ferrum

Regi: 

Manus: 

Medverkande: 

Tal: 

Textning: 

Premiärdatum: 

1998-10-31

Åldersgräns: 

Längd: 

117 min

Handling: 

"That rug really tied the room together." I år visar vi klassikernas klassiker - The Big Lebowski och det på Scandic Ferrum! Kom och häng i baren och drick White Russian tills du når den där perfekt avslappnade The Dude-nivån!

Den här filmen har allt, men för att nämna något så har den en cast från Hollywoods A-lista, Jeff Bridges som 'The Dude', John Goodman, Julianne Moore, Steve Buscemi och många fler. Sedan premiären 1998 har den pisksmarta klassikern samlat en legion av hängivna fans över hela världen. Dess ikoniska citat, galna garderob och djupa kärlek till bowling har varit tillräckligt för att skapa en ny religion, Dudeism.

The Dude Lebowski är en slacker som helst går klädd i tofflor och bermudashorts, spelar bowling och dricker White Russian. En dag får han besök av två torpeder som kräver att hans fru ska betala vad hon är skyldig olika individer. The Dude förstår ingenting, han har varken pengar eller fru. Men torpederna låter sig inte övertygas utan pissar på hans matta och går. The Dude inser att han tagits för en annan. Han beslutar sig för att letar efter rätt Lebowski för att kräva ersättning för mattan.

Betygsättning: 

Average: 9 (1 vote)